Zelfs de zwanen kunnen het niet redden…

Af en toe sla ik de bal volledig mis. Ik kan dat soms moeilijk toegeven, maar deze keer is er geen ontkomen aan…

In mijn zoektocht naar geschikte broekjes voor de oudste, kwam ik bij de patroontjes van Ikatee terecht. Daar rond kijkend viel ik als een blok voor dit jurkje met bijhorend bloomerbroekje.

ikatee

Enige aarzeling over het wijde model overviel mij maar -tegen beter weten in- dacht ik dat dat ergens op miraculeuze wijze wel ging goed komen. Ik koos een gekoesterd stofje en ging aan de slag. Het jurkje zat in een wip ineen. Het bloomerbroekje duurde wat langer maar dat wijd ik volledig aan de bijhorende Franse handleiding. Ik kan wel een mondje Frans praten maar de naaigerelateerde termen behoren nu eenmaal niet tot mijn standaard vocabulaire…

IMG_20170329_101201

Eind goed, al goed want ook algauw had ik zo’n schattig pamperbroekje klaar liggen. Het daagde mij toen al, dat dat jurkje gewoon een paard te groot ging zijn. Maar nog zat ik in een soort van ontkenningsfase en ging ik stug door. Tot alles klaar lag om te passen (enkel de tassels moesten nog aan de striklintjes bevestigd worden) toen kon ik mijn hoofd niet langer in het zand steken…

Weken ligt dat jurkje hier nu al te liggen. De zwanenstof is een van de schoonste en de zachtste die ik ooit al zag dus daardoor kreeg het nog een kans. Deze morgen besloot ik van genaaide kleertjes spielerei te doen. Dus troonde ik met dochterlief naar boven op zoek naar een geschikt plekje om wat foto’s te maken.

Met het jurkje aan, leek het me zelfs belachelijk om er nog foto’s van te nemen. Ieme deelde duidelijk deze mening want wederom zat ze geen seconde stil. Veel aan-foto’s zullen er dus niet zijn maar dat hoeft ook niet aangezien deze jurk onder de categorie “misbaksel van de grootste soort” valt!

Veel en veel te wijd. Bovendien bleek tijdens het nemen van de foto’s dat het ook niet zo speelproof is, in tegenstelling tot wat je zou denken bij zo’n bain soleil-achtig kleedje. Telkens ze ergens wou op kruipen, bleef ze haken met haar voet in de jurk waardoor die dan weer tot op schaamtelijke laagtes naar beneden werd getrokken. De striklintjes die gingen menig keer omlaag, zelfs tot ergernis van mijn anders geduldige dochter. Bij het knippen van de stof verlengde ik met 5 cm, ook dat had ik niet moeten doen.

Eerlijkheidshalve moet ik er nu ook wel bij vertellen dat Ieme nogal een sprietje is. Steek haar poep in een maatje 68 en dat past mijn bijna 20 maanden oude dochter prima. Maar uiteraard is dat wel véél te kort dan. Bij kleedjes ga ik standaard een stuk verlengen, dus daarom deed ik dat hier ook. Al kon ik niet weten dat het jurkje zo breed uit valt dat ik ettelijke maten kleiner had kunnen nemen.

Dit jurkje zal dus binnenkort een metamorfose ondergaan want het is zonde om het zomaar weg te gooien. Waarschijnlijk maak ik er een eenvoudig rimpelrokje van. Tenzij jullie andere ideeën hebben?! De bloomer die gaat wel gewoon de kast in want die is best leuk geworden!

 

Spijtig van de Wonderschone stof maar dit model is écht niets voor mijn meisje. Al ben ik er zeker van dat het bij sommige kindjes wel goed zou staan! Ik blijf het een leuke combinatie vinden, wie weet ga ik er in de toekomst toch nog wel mee aan de slag… Maar dan met een oefenstofje en véle maatjes kleiner 😉 Laat mijn mislukking u vooral niet tegen houden om het alsnog te proberen!

Patroon: Portofino jurk & bloomer by ikatee
Stof jurkje: Zomerzwanen klein by bambiblauw
Stof bloomer: kussensloop uit de kringloopwinkel

 

Advertenties

2 reacties op ‘Zelfs de zwanen kunnen het niet redden…

Wat vindt u?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s