Bloggers for life

Music for life, daar hoef ik jullie vast niet meer over te vertellen. Maar Bloggers for life zegt sommigen onder jullie misschien nog niet veel.

De hele uitleg over hoe en wat kun je hier lezen. Maar ik schets het graag nog even in ’t kort voor jullie (of voor de luie lezers, die geen zin hebben om door te klikken 😉 )

Bloggers for life (BFL) werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd door 2 ferme madammen. Ze selecteerden enkele minstens even ferme (naaiende) blogmadammen en lieten hen een creatie maken voor het goede doel. Gedurende 4 weken kon iedereen lotjes kopen voor zijn favoriete stuk! Of meerdere stuks natuurlijk! Alle centjes gingen integraal naar hun vooraf gekozen goede doelen.

Dat de opbrengst meer was dan ze ooit hadden durven hopen, gaf hen vast dat extra duwtje om er dit jaar opnieuw voor te gaan. Vele mensen willen graag hun steentje bijdragen en daarom hebben ze dit jaar nog iets nieuws bedacht. Als aanloop naar de echte ‘warme’ weken, gooien ze nu week na week een nieuw patroon online. Een patroon waarmee we zelf aan de slag kunnen gaan voor kindjes van de dienst kinderoncologie in het UZ Gent. Aangezien dit me zelf zo nauw aan het hart ligt, kon ik niet anders dan ook aan de slag te gaan. Mijn to-do-lijst is ellenlang, de agenda staat overvol maar vandaag liet ik dat bewust allemaal liggen om ook een Vreetz’opper te maken.

De gedachte erachter is wonderschoon, dat kun je hier lezen. Ik ging aan de slag met het patroon en kwam uiteindelijk tot dit resultaat.

img_20161025_145514

Het naaien ging letterlijk tussen de soep en de patatten. Ergens onderweg ging ik in de fout dus besloot ik wat te freestylen. Al is dat ook wel een beetje de bedoeling van dit patroon. Ik voorzag een keergat aan de zijkant van mijn Vreetz’opper. In dat keergat stak ik een staart in bont. Een nogal uit de kluiten gewassen staart, die eerder als knuffeldoekje dient. Dat merk ik namelijk bij mijn eigen kindjes: zachte dingen spreken aan en nodigen uit om te aaien. Het aaien geeft een rustgevend effect, en laat alles makkelijker eruit komen. Wat er uit komt, kunnen ze dan ook perfect in de Vreetz’opper steken 😉

Wie zelf ook zin heeft om een klein deeltje van zijn tijd en goedhartigheid vrij te maken voor Bloggers for life, op de blog van Khadetjes kun je alle patronen vinden! Ik doe mijn best om binnenkort nog iets te maken maar als me dat niet lukt, dan koop ik met veel plezier enkele lotjes meer tijdens de veiling van BFL!

img_20161025_200038

En jullie? Naaien jullie mee voor het goede doel? Of kopen jullie binnenkort een lotje voor één van de ongetwijfeld, fantastische creaties?!

Patroon Vreetz’opper: Khadetjes

Advertenties

Wat vindt u?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s