Het hertje kreeg ook pomponnetjes!

Toen de nieuwe collectie van Someone uit kwam, was ik meteen verkocht! Ik ging helemaal overstag voor de (zachte) stoffencombinaties, de fluffy konijnenstaartjes en dito pomponnen. Alleen… onze meid is nog veel te klein voor al die leuke kleedjes! Ik zag haar nochtans al rondhuppelen met zo’n pluche bol op haar achterste…

someone-kleedje-cuddle-ecru

Maar al die voorbij huppelende konijnenstaarten zetten wat radartjes aan het werk. Ik klikte enkele passende stofjes in mijn virtuele mand en ging op zoek naar het passende patroon. Het werd de Candy dress uit één van de eerste edities van La Maison Victor. Alom bejubeld en geprezen maar ook hier weer… het patroon begint pas bij maat 92. Bovendien bleek net die editie hier spoorloos te zien. Gelukkig beschik ik over een allerliefste naaiende vriendin (merci Jolien!) die de editie wél netjes bij hield.

Ik paste het patroon flink aan. De naadwaarde liet ik weg en het jurkje werd in zijn geheel 7cm ingekort. Bovendien voegde ik de lange mouwen toe van Billie van Zonen 09. Die nam ik weer een maat groter dan ze nodig heeft. Ik had schrik dat de mouwen te nipt zouden zijn in de bont maar dat bleek -achteraf- niet nodig.

img_20160918_084152

Na een eerste pasbeurt bleek het kleedje toch nog vrij kort te vallen. Dus naaide ik geen zoom maar zette er net een extra boord aan. Aan de hals kwam in eerste instantie een boordje die ik er als bies aanzette. Omdat alles aan de hals wat los zat, maakte ik het boordje terug los en zette er een nieuwe aan in boordstof zodat de hals wat hoger komt. Volgende keer teken ik gewoon de hals wat hoger, want ik vind dat het nu nog wat wijd valt.

Het koordje maakte ik uit dezelfde sweaterstof als de jurk zelf. De hulp van manlief werd ingeschakeld om het onding te keren. Hij zette er – letterlijk- zijn tanden in nadat ik hier 2 nagels brak om de stof binnenste buiten te krijgen. Misschien zorg ik de volgende keer toch beter voor een passend koordje 😉

Bij gebrek aan pomponnen in de kast, een mens kan niet alles hebben in zijn leven, maakte ik ze zelf. 2 cirkels uit bont aaneen stikken, keren (zonder nagels te breken) en met het koordje ertussen vast stikken. Huppakee. Toegegeven, de ‘pomponnen’ zijn wat groot en plat uitgevallen. De verbeteringen staan genoteerd voor versie 2 van deze jurk.

Over het resultaat ben ik niet 100% overtuigd, manlief vind het ‘er net niet over’ en misschien moet ik hem gelijk geven. Je bent voor of tegen. De bont mouwen zijn prominent aanwezig en geven haar wat een Michelinventgehalte. Maar anderzijds staat ze er toch super schattig mee… Hier spreekt een typische mijn kind-schoon kind mama 😉

Maar ik moet alle fans van het patroontje gelijk geven. Het zit effectief snel in elkaar en is heel leuk om te maken. Ik maakte het zelf veel ingewikkelder dan het eigenlijk is door alle aanpassingen. Ik wou natuurlijk een lookalike kleedje en had een duidelijk doel voor ogen hoe het jurkje er dan wel moest uit zien.

img_20160917_092754

En misschien nog een tip voor wie het ook wil proberen: bezint eer ge begint. Je wilt écht niet weten hoe mijn huis er uit zag nadat ik met dat bont aan de slag ging! Maar niets wat een stofzuiger niet aan kan natuurlijk!

En geef toe, dat hertje is toch allerschattigst!!

img_20160916_091012
Hier zie je duidelijk het boordje die ik als bies aanzette.

Wie merkte trouwens de nieuwe look op van de blog? Ik kreeg deze week de definitieve versie van ons logo doorgestuurd – waar ik overigens heel tevreden over ben! – en paste meteen de lay-out hier aan. Wat vinden jullie ervan?!? In de toekomst zullen er nog wel enkele wijzigingen komen die de blog wat persoonlijker maken! Maar das voor later…met wat tijd 😉

Patroon: Candy dress van LMV
Paneel hert: Bambiblauw
Bont: Pieke Wieke

 

Advertenties

3 reacties op ‘Het hertje kreeg ook pomponnetjes!

  1. Woehaha ik gebruikte hier deze week ook nepbont (én pailletten), de stofzuiger heeft hier zijn werk gehad. Maar ik vind het wel een tof kleedje hoor, al begrijp ik je man ook ergens wel.

    (Valt het trouwens op dat ik hier wat bij te lezen had?)

    Like

  2. Pingback: Bere-cool!

Wat vindt u?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s