Where princesses become swans

Maandag werd een lief, klein meisje geboren. Eentje die een bijzonder plaatsje in ons hart en in ons leven krijgt. Het meisje is immers het petekindje van mijn man.

Dat ze klein is, mag je best letterlijk nemen want de eerste weekjes moet ze nog even wat bijkomen in de couveuse. Maar dat ze het goed zal doen, daar zijn we zeker van!

Het meisje kreeg al meteen bij haar geboorte enkele zelfgemaakte kleertjes cadeau. Want hoewel onze meid nog haar eerste kaarsje moet uitblazen, lijkt ook hier de echte baby weer al verdwenen! En wie vindt naaien voor baby’s nu niet fijn?!

Toen de prachtige stofjes van Eef Lillemor overal opdoken, ging ik meteen overstag. De roze pandaversie werd meteen voorgewassen om te eindigen als setje. Ik maakte een babylegging en een heel lief mutsje. De bedoeling was om ook een t-shirtje te pimpen met de cameo maar ik genoot een beetje te veel van mijn verlof en raakte niet meer tijdig klaar. (Bovendien kwam de baby ook wat sneller dan verwacht!) Uiteindelijk werd het setje gecombineerd met een effen, gekocht shirtje.

IMG_20160801_141731IMG_20160801_141706

Een hele tijd terug kocht ik ook P’tit Filou-stofje met de bedoeling er een hemd voor onze rakker mee te naaien. Het hemdje moest uiteindelijk het onderspit delven tegen 2 babyjurkjes. Ja, 2 want ik ga later ook nog een collega bezoeken die van een meisje beviel! Ik haalde 2 Grace-jurkjes maat 68 uit 1m stof, ’t is maar zeggen…

IMG_20160801_124140

Van de prachtige pandastof had ik nog een flink stuk over, net voldoende om er een truitje voor mijn meisje van te maken. Ik koos een grotere maat zodat ze het eerder in het voorjaar dan dit najaar zou kunnen dragen! Aan kleertjes voor deze winter zal ze toch wel geen gebrek hebben vermoed ik zo πŸ˜‰

Een post met erbarmelijke foto’s, en al helemaal geen aan-foto’s aangezien alles nog te groot is. Maar in mijn verlof mag ik mezelf dat wel permitteren vind ik!

Pandastof Eef Lillemor  en zwart/witte tricot by Madeline de Stoffenmadam
P’tit filou stof via via gekocht
Patroon legging: Emma & Mona
Patroon muts: Zaaberry
Patroon trui: Billie van Zonen 09
Advertenties

6 reacties op β€˜Where princesses become swans’

  1. Amaai, zo mooi, dat kleine petekindje van Jens zal er beeldig mee staan …Dat mutsje is er eentje” om op te eten “. Weeral een prachtige creatie van jou Wendy !

    Like

Wat vindt u?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s