See you at six?!

De naam Naomi Sluijs zal waarschijnlijk niet meteen bij iedereen een belletje doen rinkelen maar wanneer we het hebben over Soft Cactus zal dat misschien toch gebeuren!

Op haar blog  schreef Naomi een tijdje terug over haar echtgenoot die persé het ideale patroon wou ontwikkelen voor alle vrouwen. Gewoon door de maten (véél maten) door te geven, laat hij het patroon op maat uit je printer rollen. Klinkt als een droom! Niet?! Waar hij zich vast te pletter zweette (en zijn hersenen in gekke kronkels liet draaien) om een echt patroon uit te tekenen, stond zij gefascineerd aan zijn zijde.

En wat hij zei te doen, lukte ook. Op basis van haar maten, rolde een patroon op maat uit de printer! Ze naaide alles ineen en het zat haar perfect. Maar om te staven of het patroon ook echt voor élke vrouw past, gingen ze op zoek naar testers.

Ik schreef me onmiddellijk in en kreeg al snel een mailtje ter bevestiging. Daarin stond ook een waslijst van op te nemen maten. Bij sommige fronste ik even de wenkbrauwen… De omtrek van mijn onderarm en nek was mij immers nog onbekend 😉 maar als daaruit een perfect passend jurkje zou ontluiken, liet ik me met plezier opmeten door manlief!

Niet veel later kreeg ik opnieuw een mailtje met HET patroon. Enthousiast ging ik aan de slag om alles te printen, knippen & plakken. Ik snelde met alle patroondelen naar Stof op Zolder en ging er op zoek naar een schoon stofke. Uiteindelijk viel mijn keuze op deze van Atelier Brunette. Een zachte, lichte katoen.

IMG_20160530_090809

De Vivienne dress zit vlot ineen, al was het soms even zoeken naar een juiste vertaling van sommige Engelse termen. Niet dat mijn Engels slechts is, maar de naaitermen ken ik toch eerder in het Nederlands 😉 Even dacht ik bij het vastnaaien van de elastiek de mist in te gaan, maar uiteindelijk deed ik het toch goed.

Dit modelletje is voor mij een heerlijk zomerjurkje! Lekker los en luchtig, ideaal bij zomerse temperaturen! Dus wie nog wat wil maken voor zijn zomervalies, tis de moment!! Al bij al zit het snel in elkaar en er zit een leuk trucje in om het hele rokgedeelte in 1 keer om te zomen!

IMG_20160603_165054IMG_20160603_165109

IMG_20160603_165242IMG_20160603_165328

IMG_20160603_165208

IMG_20160603_165552

Dat het jurkje perfect op maat valt, daar twijfel ik niet aan! Het enige waar ik wél over twijfel is of dit jurkje wel mijn model is… Het komt nogal hoog in de taille en daar ben ik niet zo’n fan van. Ook bovenaan lijkt het jurkje wat te fladderen maar waarschijnlijk ligt dat aan één of andere maat die toch niet helemaal correct werd opgenomen.

Bij het jurkje maakte ik nog snel een paar passende oorbelletjes. Ik ben sowieso nogal voor handmade en zoiets maakt het geheel af vind ik. De kers op de taart!

Maar naast het uitkomen van dit nieuwe, ingenieuze patroon is er NOG MEER goed nieuws!

De stoffen van Soft Cactus zijn ondertussen al zeer gewild goed in naailand.  Zo’n 2 keer per jaar kunnen we ons te goed doen aan een nieuwe collectie van deze ultrazachte, betaalbare katoenen stoffen. Bovendien hebben de stofjes een lichte, natuurlijke stretch wat het draagcomfort nog vergroot. Ideale stofjes dus voor baby- en kinderprojectjes!

Naast de productie van Soft Cactus, komt er binnenkort nog een nieuwe stoffenlijn bij. Deze collectie kreeg de naam “See you at six” en is speciaal ontworpen voor grotere en kleinere dames. In deze collectie vind je zachte, vrouwelijke viscose stofjes die zich perfect lenen tot het creëren van stijlvolle kleding. Ook het patroon voor de Vivienne dress komt onder deze naam uit. De stoffen worden verwacht eind juli/begin augustus. Ik kijk er alvast naar uit!!! Jullie toch ook?!

Hier kan je terecht voor wat meer informatie over beide collecties. Wie zich op de website van See you at six registreert, of de blog van Naomi volgt, krijgt alle nieuwe informatie in zijn inbox!

Allen daarheen dus!

Wat vinden jullie van dit model? Lijkt het jullie wat als zomer kleedje? En een patroon op maat, klinkt dat ook als muziek in uw oren?? Ik hoor het graag!

Patroon: Vivienne dress by See you at six
Stof: Atelier Brunette gekocht bij Stof op Zolder
Oorbelletjes: onderdelen gekocht bij Vlijtigliesje
Advertenties

9 reacties op ‘See you at six?!

  1. Hou Wendy, ik vind het wel een mooi modelletje hoor. inderdaad lekker luchtig en zomers . Ik vind dat je er prachtig mee staat en dan je oorbellen : super !!!

    Like

  2. Prachtige versie!
    Ook ik was één van de (gelukkige) testers en ik deel je mening volledig!
    Vanavond probeer ik ook mijn blogje online te plaatsen …

    Like

Wat vindt u?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s