Een toppertje voor de kast!

Waarom het mezelf moeilijk maken als het ook makkelijk kan?

 

Dat dacht ik bij mezelf toen ik na meer dan een uur nog steeds geen ‘geschikt’ patroon had voor een jurkje in katoen voor mijn kleine meid. Ik doorbladerde alle knippies, ottobres en la maison victors die ik in huis had, surfte het www af, ik keek rond op pinterest maar nergens vond ik wat in mijn hoofd zat. Althans niet voor een baby van 6 maanden.

Dus greep ik terug naar een gekend recept, het Grace jurkje van Emma en Mona. Dat wordt hier een echte klassieker, geloof me vrij!

IMG_20160216_101258

Deze keer tekende ik maat 74 uit. Het is er dus eentje ‘op de groei’. Ik twijfelde nog even of ik het wat zou verlengen voor mijn smalle meid maar liet het uiteindelijk toch zo. Ik nam alleen iets meer stof in de breedte voor het rokgedeelte om nog wat meer rimpeltjes te krijgen. Nu mag dat kind nog rimpeltjes hebben 😉

Deze keer ben ik bijna helemaal tevreden met het eindresultaat! Voor een af-en-toe-perfectionist is dat al heel wat! Bij eerdere versies worstelde ik telkens met de knoopsgaten. De voet waarmee ik knopen aanzet, bleef steeds hangen aan de naad tussen boven- en onderstuk. Deze keer was dit veel minder een probleem aangezien de knopen nu al iets verder van deze naad staan.

In de Veritas vond ik heel simpele maar wonderschone knoopjes die hier mooi bijpassen. Zacht roze met een beetje bling. Perfect!

IMG_20160216_100159

Ik maakte ook voor de eerste keer dit jurkje mét mouwtjes. De bedoeling was om aan de rand van de mouwen een paspeltje mee te stikken maar aangezien deze mouwen uit 1 deel bestaan, kan dat niet. Misschien toch eens proberen de volgende keer!

IMG_20160215_135546

De eenvoud van dit jurkje maakt me telkens weer gelukkig. En in combinatie met deze heerlijke stof van Soft Cactus kan het gewoon niet anders dan een toppertje worden dit voorjaar!

Tijdens het nemen van de foto’s wou broer er natuurlijk bijkomen. De kusjes vlogen hier in het rond 😉

En nu ga ik jullie nog even spammen met een hoopje schattigheid!

IMG_20160216_084256IMG_20160216_084435IMG_20160216_090110

 Stof en garen Soft Cactus gekocht bij Pieke Wieke

Patroon: Grace jurk van Emma en Mona

Knoopjes : Veritas

Advertenties

13 reacties op ‘Een toppertje voor de kast!

  1. Ik ben altijd benieuwd en héél nieuwsgierig telkens ik je post zie
    Met de glimlach op het gelaat lees ik dan geïnteresseerd je verhaal !!! Altijd plezant , we hebben er deugd van om die kleine bengels bezig te zien , gewoon HEERLIJK !!!!

    Like

Wat vindt u?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s