Blogtour: Lila dress & jumpsuit

Toen Sylvia van de blog Lily&Woody testers zocht voor een nieuw jurkje, schreef ik me onmiddelijk in. Hier kon u al lezen hoe ik haar patroon gebruikte voor een maatje 62. Ik deed toen al een warme oproep tot grotere maatjes van dit jurkje dus kon ik niet anders dan op haar vraag te reageren.

Wat later keek ik even verbaasd toen ik een mailtje in mijn inbox zag van Marthe van Compagnie M. Maar blijkbaar had Sylvia haar hulp ingeroepen bij het uittekenen van de andere maatjes. Geen slecht idee me dunkt!

Nog diezelfde avond rolde het patroon hier uit de printer. Een paar dagen later werd alles geknipt, geplakt en getekend. Volgens de tabel moest ik maatje 0m maken voor mijn kleine, fijne meisje van bijna 4m. Bij het knippen van de stof dacht ik nog “Mijn God, dat meisje van mij is Γ©cht wel mini!’ Ik immers al direct in ’t snotje dat het jurkje groot zou uitvallen. En die snotjes bleken terecht πŸ˜‰ Het jurkje was veel (ahum) te groot! Een pasbeurt leverde deze foto op…

 

image

Gelukkig zette mijn lachebekje haar grootste smile weer op! Al denk ik eerder dat ze stiekem de mama uitlachtte met deze flater… Bij het nameten van het tekstvak bleek dat het niet de gebruikelijke 2,5 cm groot was maar wel een ferme 3,4cm. Dat zegt genoeg zeker?!

Mijn stofjeskast is nogal uitgebreid en zo kon ik meteen een nieuw stofje knippen. Na enige aarzeling (en dat vakje nog enkele keren te hermeten) zette ik er toch de schaar in. Bij mijn eerste versie liet ik de stolpplooi achterwege maar die voorzag ik bij deze versie wel. Het flapje knipte ik ook nu weer niet. Als accent naaide ik op het voorpand een zwart lint en zette daar een strikje op.

image

image

image

image

image

image

image

Het naaien van dit jurkje gaat als een trein, serieus! Ik vind het heerlijk om op een uurtje een nieuw jurkje voor die mini-meid in elkaar te naaien. Want zeg nu eerlijk: die kleintjes groeien zo snel uit hun kleertjes! Dan heb ik echt geen zin om moeilijke en tijdrovende stuks te maken!

Nog diezelfde week knipte ik de stof voor een 3e versie, het omkeerbare jurkje. Maar zieke kindjes (met bijgevolg een wat vermoeide mama) gooiden mijn tijdsschema hier danig om! Het kwam hier op neer: ik knipte mijn stof (en zelfs dat deed me al even vrezen dat het met mijn mentale capaciteiten nogal abominabel gesteld is…) en naaide ook effectief 80% van het jurkje. Maar tijdens een avondlijke naaisessie belandde het jurkje met een grote zwier in de vuilnisbak, het kreeg er zelfs nog een welgemeende klap van het vuilnisbakdeksel boven op! De dag erna had ik datzelfde deksel twijfelend in mijn handen… Ik kreeg spijt dat ik het jurkje toch niet afwerkte maar een welgemikte portie havermout deed me besluiten dat ik het toch beter eens opnieuw probeerde ipv dit exemplaar uit de vuilnisbak te vissen.

De testfase is ondertussen een 3-tal weken geleden maar een nieuwe versie is er nog niet van gekomen. In het patroon zit ook een optie om een jumpsuit te maken. Ik zag al enkele fantastische exemplaren passeren dus het kriebelt om ook deze optie te proberen. Wie graag nog eens alle mogelijkheden van het patroon op een rij ziet, kan hier en hier terecht. Bij de lancering van dit patroon komt trouwens een give-away! Waag dus zeker jullie kans!

Hier kun je het Lila dress & jumpsuit-patroon bestellen. En voor de snelle beslissers kun je het nog met 10% korting bestellen tot en met zondag 10/1. Je gebruikt daarvoor de code LILA10. Vooruit! GA! En koop!

 

Advertenties

11 reacties op β€˜Blogtour: Lila dress & jumpsuit’

  1. Oh I remember the story with the test square πŸ™‚ Love the green dress. The fabric is so fun and the detail is so cute πŸ™‚ The dress looks great on your gorgeous model.

    Like

Wat vindt u?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s