Feesten in stijl!

Dat het hier een beetje stilletjes was de laatste weken, dacht ik. En dat er daar wel wat verandering in mocht komen, dacht ik ook.
Er werd heel wat genaaid maar bloggen dat kwam er niet van. Te druk heet dat dan…

Afgelopen week rolde er nog eens een ‘grace jurkje’ vanonder mijn machine. Hier kon u al lezen hoe ik met een klein hartje dit jurkje ging afgeven als geboortecadeau. Maar datzelfde kleine hartje glom van trots toen de mama verkondigde dat ze het jurkje zou aandoen voor de doop/babyborrel. Op dat feest vroeg ze me al om een nieuwe versie. Eentje voor de feestdagen. Ik stelde haar hetzelfde stofje voor maar met donkerblauw in plaats van roze.

image

Bij het bestellen van de stof bleek ik iets te zuinig. Ik kocht 75 cm maar vergat dat het patroon haaks op de zelfkant staat… Ik had net 1m nodig voor het rokdeel en kwam dus een flink stuk te kort. Ik besloot het er maar op te wagen. Uiteindelijk heeft haar dochter dezelfde maat als die van ons dus als de mama het niet goed vindt, houden we het gewoon zelf!

image

image

image

Het rokdeel rimpelt duidelijk een flink stuk minder maar op zich is het geen probleem. Het naaien van de knoopsgaten deed me opnieuw een flink aantal keren verzuchten. Ik weet niet of jullie dit jurkje al maakten, maar mijn knoopsgatenvoet heeft de grootste moeite om de knoopsgaten te naaien die dichtst bij de naad tussen rokdeel en bovenstuk staan. Telkens blijft mijn voet daar haperen waardoor het knoopsgat niet mooi uitkomt. Ik vermoed dat ik zo’n 10 keer mijn tornmesje moest bovenhalen om dat weer los te maken. Ik vreesde al een gat in mijn stof te hebben toen het eindelijk min of meer goed was. Als ik het knoopsgat vergelijk met de andere, is het net wat kleiner dan de andere maar gelukkig kan de knoop er door.
Ik naaide de knoopjes vast met gouddraad. Mijn intentie was om het jurkje te stikken met deze gouddraad om het nog wat extra ‘bling’ te geven maar bij eerdere pogingen om met deze draad te stikken, ging het telkens mis dus liet ik het maar zo!

image

Ik knipte 3 cm extra aan het rokdeel. Het jurkje valt hier nogal kort uit. Benieuwd of dat bij de grotere maatjes ook zo is. Al valt een kleedje natuurlijk anders in lig dan bij recht staan maar daar zijn die meisjes van ons nog niet aan toe!

image

Er zal er vast eentje stralen deze feestdagen!

Stof: Michaël Miller by Sjiekebiele
Fournituren: Veritas
Patroon: Grace jurk by Emma & Mona
Advertenties

8 reacties op ‘Feesten in stijl!

Wat vindt u?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s