Eden jurk

Enkele weken terug viel de nieuwste editie van LMV hier in de bus. Er werd naarstig in gebladerd en de Eden jurk werd met stip aangeduid. Toch twijfelde ik nog wat om er aan te beginnen. Ik kreeg de laatste 2,5 jaar immers wat meer lijf dan voorheen. Eerst onderging ik 2 voetoperaties met quasi volledige immobiliteit als gevolg. Rondhuppen op één been van de zetel naar de stoel was zowat de grootste uitdaging gedurende enkele maanden. Kort daarna volgden 2 kindjes in anderhalf jaar. Deze dingen zorgden voor flink wat extra kilo’s. Kilo’s die we graag zien verdwijnen maar voorlopig hanteer ik de leuze “Van wat je graag ziet, heb je graag wat meer!” 😉

Uiteindelijk besloot ik toch de jurk te maken. De lintmeter werd boven gehaald en maten werden genoteerd. Zoals gewoonlijk zit er nogal wat verschil tussen boven en onder 🙂 Moeder natuur was nogal gul bij mij toen de borstjes werden uitgedeeld. Toch koos ik 1 maat uit voor de hele jurk maar tekende wat extra naadwaarde bij het bovenstuk. De jurk had zeker niet smaller mogen zijn maar aangezien we hopen nog wat kilo’s kwijt te raken, kan dat geen kwaad.

image

Het naaien zelf ging vrij vlot. Ik hoorde regelmatig al eens iets van piepende belegstukjes bij de patroontjes van LMV dus liet ik die achterwege. Ik werkte de halsrand eerst af met een paspel maar dat bleek geen goed idee aangezien de hals hier niet volledig rond gaat. Jammer want het stond best mooi! Het tornmesje werd boven gehaald en in de kast vond ik nog wat witte biais.

image

Wat ik er zelf van vind, is nogal moeilijk te zeggen. Het model vind ik een voltreffer maar de stof is er eentje waar je moet van houden. Ik kocht ze vorig jaar op het stoffenspektakel voor amper €10. Meteen ook de voornaamste reden dat ik deze jurk ‘testte’ met deze stof. Het is een vrij stevige stretchkatoen die ideaal is voor deze jurk. Stevig maar toch soepel genoeg om de rok mooi te doen vallen. Het model van de jurk is wel mijn stijl alleen weet ik ben er nog niet helemaal uit of ik zelfzeker genoeg ben om die stijl ook rond mijn eigen lijf te zien 😉

image

image

image

De blikvanger van deze jurk is uiteraard de rug. De lage uitsnijding en het knopenpad geven het geheel iets extra. En wie durft nog zeggen dat je in de zakjes van de action nooit 2 dezelfde knopen vindt? Ik haalde er zelfs 5 gelijke uit! Zo bespaarde ik mezelf een rit naar de naaiwinkel. Al bleek bij het passen dat ik dat bovenste knoopje net iets hoger mocht aanzetten.

image

Ik denk dat deze jurk er eerder eentje zal zijn voor het voorjaar. De fleurige bloemetjes en vrolijke kleuren doen me meteen dromen van bomen zwanger van bloesems, de ontluikende zonnestralen en de eerste lentewandelingen onder een piepend zonnetje. Alles wat vandaag dus NIET is. Dat kan u trouwens ook zien aan de foto’s. Op voorhand had ik het idee om foto’s te nemen in de tuin maar de regen had ik niet meegerekend. Foto’s namen we dus binnen maar de lichtinval is hier verschrikkelijk… En ook mijn wederhelft heeft duidelijk geen cursus fotografie gekregen!

image

image
Natuurlijk vergaten we een foto te nemen van de jurk mét trui maar ik vind ‘m er fantastisch bij passen!

image

November werd door deze dame uitgeroepen tot Stashvember. Concreet betekent dit dat je naait met wat je liggen hebt. Er worden deze maand geen nieuwe stofjes geshopt en je gebruikt zo veel mogelijk spullen die je al in huis hebt. Ik schreef enthousiast dat ik hieraan mee zou doen dus dit project past hier perfect voor! Al kreeg ik al wat spijt dat ik mee doe. Laat het nu net de moment zijn voor mid season sales, dag van de webshop (met mooie kortingen) én het stoffenspektakel. Dat wordt nog even op de tanden bijten om geen nieuwe stoffen in het winkelmandje te leggen!

”Stashvemberhttp://”//embedr.flickr.com/assets/client-code.js”

En nu hoor ik graag wat JULLIE van mijn jurk vinden.

Stof: Stoffenspektakel

Patroon: Eden jurk, la maison victor

Advertenties

13 reacties op ‘Eden jurk

 1. Heel mooi! Ik moet toegeven dat ik meestal niet zo’n van ben LMV, maar de Edenjurk is echt een voltreffer! Voor het piepende stukje aan het knopenpad weg te werken kan je daar zo’n klein haakje en oogje naaien, op die manier blijft ook dat stuk zitten waar het moet blijven.

  Like

 2. Ik ben niet zo’n fan van het stofje – smaken&goestingen 😉 – maar ik vind wél dat de jurk je prachtig staat en doe van ‘hoera’ voor het verwerken van voorraad! Mooi gedaan!

  Like

 3. Héwel, als ik mijn mening mag geven ; SUPER ! FANTASTISCH,gewoon PRACHTIG !!!!!
  Zowel de jurk als het model , proficiat , en zeg dat ik het gezegd heb !

  Like

 4. wat je kan doen is zo een haakje of drukknopje er met de hand aan naaien net aan de plek waar het nodig is, als er nog plek voor is natuurlijk. En hij is zeer mooi dus ik ben nu aan het denken om die ook te maken 😉

  Like

Wat vindt u?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s