Dorothy Day Tripper

Mijn hart is blij tijdens het schrijven van deze blogpost. En wel om een heel simpele reden: ik had niet gedacht dat ik dit überhaupt zou schrijven!

Ik maakte een tas. Een echte tas, met versteviging en al! Toen onze kleine meid enkele weken terug werd geboren, besefte ik plots dat ik geen verzorgingstas voor haar had. En gezien dat oudste wikkelgatje hier ook nog maar 19 maanden is, en hij nog naar de onthaalmoeder gaat, was zijn tas nemen geen optie. In het verleden zag ik al vaak mooie exemplaren van de Dorothy Day Tripper passeren. Er zelf één maken stond nog nooit op mijn to-do-lijstje. Tot nu dus.

Ik heb even getwijfeld of ik er wel aan zou beginnen. Waarom? Dat som ik even voor u op:

  • Ik schreef het eerder al eens: ik heb niets met tassen. Zeker niet als ik ze zelf moet maken. Ja, ik zie graag een schone handtas maar ik heb telkens slechts 1 exemplaar die ik volledig verslijt. Ik snap het wel, sommige vrouwen met een handtasfetisj want ik vloek wel eens als ik bij het buiten stappen merk dat mijn handtas totaal niet matcht met mijn outfit. Maar meestal waait die vloek snel weg 🙂
  • In deze tas zit een rits. Een lange rits. En ik probeer ritsen nog steeds wat te vermijden.
  • Er zit paspel in de tas. Op de benodigdhedenlijst stond zelfs 3,6m paspel. Slik…
  • En er gaat een hoop versteviging in deze zak zitten. Bij het printen en knippen van het patroon zag ik hier nog geen probleem. 3 patroondeeltjes verstevigen? Geen probleem! Tot ik besefte dat zowat ieder patroondeel aan de vouw geknipt werd; en dat verschillende keren! Uiteindelijk lagen hier 14 patroondelen + nog 2 handvaten geknipt klaar. En natuurlijk moest ieder deel verstevigd worden of wat had u gedacht?!

Uiteindelijk worstelde ik me doorheen alle knip- en verstevigingswerk heen. Het naaien zelf verliep vrij vlot. Ik werd steeds enthousiaster over het eindresultaat. En nu de tas eindelijk klaar is, ben ik er zelfs heel blij mee! Het werk werd over heel wat verschillende momenten heen gespreid. Het is toch weer even wennen met zo’n baby in huis! Maar hier zien ook jullie het eindresultaat:

IMG_20150829_003324

IMG_20150829_155333 IMG_20150829_155228  IMG_20150829_155200 IMG_20150829_152908

Toegegeven, er zitten een paar schoonheidsfoutjes in. Maar met de weinige uurtjes slaap waar we tegenwoordig aan komen, vind ik het resultaat zeker ok! De mogelijke hindernissen die me op voorhand bijna tegen hielden om aan dit project te beginnen, vielen uiteindelijk best mee! Wel bestelde ik nog 4 studs die ik onderaan zal bevestigen zodat de tas niet rechtstreeks op de grond komt te staan. Zo hoop ik de stof onderaan een beetje te sparen! Volgens mij knip je de onderkant beter uit een stevige canvas dan een gewoon katoentje.

Het beste van deze tas is… de prijs! In de winkel betaal je al snel flink wat geld voor een mooi exemplaar. Deze maakte ik met heel wat minder. De poezenstof kreeg ik cadeau bij mijn femma-lidmaatschap, de zwarte stof kocht ik voor €5/m. De zalmroze stof was oorspronkelijk een (groot) tafelkleed die ik voor amper €1,5 vond in de kringloopwinkel. Uiteraard kosten de versteviging, paspel en rits wel wat geld maar dan nog komen we bijlange niet in de buurt van een tas uit de winkel!

Persoonlijk vind ik de tas wel wat aan de kleine kant om als verzorgingstas te gebruiken. Misschien maak ik later nog wel een groter exemplaar. Al kwam ik eerder deze week deze tas tegen en kreeg ik al zin om er aan te beginnen. Wie weet…

Poezenstof: Liesellove
Zwart katoen: stoffen.net
Zalmroze katoen: kringloopwinkel
Fournituren & versteviging: Veritas
Patroon: Dorothy Day Tripper by Swoon Sewing Patterns
Advertenties

Wat vindt u?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s