Cool of fool??

Deze keer toon ik jullie een ‘probeersel’. Af en toe schiet er een idee door mijn hoofd en dan moet ik dat eens kunnen proberen.

IMG_20150729_162348

Ik zag de zebra-elastiek eerst en de radartjes in mijn hoofd begonnen te draaien… Ik vond ‘m wel leuk die elastiek, maar waarvoor kon ik die in godsnaam gebruiken? Ja, als tailleband voor een rokje maar ik vond het zo jammer dat die dan verstopt zal zitten onder een truitje. Hij moest zichtbaar zijn, in het oog springen want daar vraagt hij om!

Dus rijpte het idee voor een jurkje waarbij bovendeel en rokje aan elkaar zitten met deze elastiek. Als basis voor dit jurkje gebruikte ik de patroondelen van het Sweatshirt Dress. De elastiek in de taille werd vervangen door dit exemplaar.

De beschrijving las ik niet. Ik stak het jurkje zo ineen dat de elastiek zichtbaar is.

edited_photo1438349220432edited_photo1438349273356

Maar het liep niet altijd van een leien dakje. Een halsboord maken uit deze Punta di Roma bleek al niet zo’n goed idee! Ik brak 2 keer mijn tweelingnaald toen ik de boord aan de hals wou stikken.  Dus haalde ik hier een rekbaar biais uit de kast en stikte dat er aan. Ik twijfelde of ik de mouwtjes en zoom ook zo zou afwerken maar koos er uiteindelijk voor om beide gewoon om te zomen. Ook hier liet ik mijn tweelingnaald links liggen.

IMG_20150731_145627Het jurkje is voor mij allesinds geslaagd! De elastiek is zeker een eyecatcher en dat was uiteindelijk ook de bedoeling. Al zou ik de volgende keer toch eerder een gewone tricot kiezen. Zowel de elastiek als de tricot zijn heel stevig en deze aaneen zetten was niet zo evident. Aan beide stoffen moest ik heel hard trekken en dat vond mijn machine niet zo leuk! En een fel roze was misschien ook een betere combinatie geweest…

Wat denken jullie? Is deze jurk best ‘cool’ of ben ik een beetje ‘fool’?

Patroon: Sweatshirt Dress by Brindille and Twig
Stof: Punta di Roma oud roze by Liesellove
Elastiek & rekbaar biais: Liesellove
Advertenties

Een reactie op “Cool of fool??”

Wat vindt u?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s