Peek-a-boo jurkjes!

In februari werd een collega van mij opnieuw mama. Ondertussen zijn we bijna 4 maanden verder en ben ik nog steeds niet op babybezoek geweest, ai ai… Hoog tijd dus om werk te maken van een cadeautje voor die (al niet meer zo) kersverse baby en grote zus!

Ik maakte eerder al iets voor de zusjes maar mijn naaimachine deed gek en alle steken onderaan zaten los. Dat zag ik natuurlijk pas nadat de rokjes klaar waren. Frustratie alom en de zwangerschapshormonen deden mij alles gewoon de vuilbak inzwieren!  Al moet ik eerlijkheidshalve toegeven dat ze – gezien mijn temperament – zonder die hormonen misschien ook in de vuilnisbak waren geraakt!

Deze week begon ik met goede moed (en een goed werkende machine) aan een nieuwe outfit. Ik besloot het peek-a-boo patroontje nog eens boven te halen. Ik vind het een heel leuk patroontje om mee te werken en het opgenaaide borststukje geeft net dat tikje extra aan het geheel. De mama heeft een eerder klassieke smaak dus ik hoop dat deze versie haar kan bekoren. Hier maakte ik een tuniek-versie, deze keer ging ik voor de jurk!

IMG_20150611_161051

Het gele stofje is een heel licht, luchtig katoentje. Het voelt een beetje als linnen aan en zal dus vast heerlijk dragen zijn bij zomerse temperaturen. Ik liet deze keer wel de mouwtjes weg, gewoon om te zien hoe het resultaat me dan zou bevallen 🙂

IMG_20150611_161015

Ook deze keer ging het naaien weer vlot. Zelfs de plooitjes zijn deze keer verbazend goed gelukt!

Ik twijfelde of ik wel 2x hetzelfde zou maken maar een andere college (en tevens beste vriendin van mijn net bevallen collega) werd ingeschakeld en zij wist mij te vertellen dat ze nu al af en toe haar dochters gelijk kleedt. Het enige verschil: het jurkje voor de grote dochter kreeg enkel een accentstuk vooraan. Om de simpele reden dat er niet genoeg stof was om ook het rugpand van zo’n accent te voorzien 🙂

IMG_20150611_161118
Rugzijde

 

Als extra accent koos ik ervoor om bovenaan een bloemenknoopje te naaien. De overige knoopjes zijn gewone, ronde knoopjes. Ik vind het zelf een leuke versie geworden. Aan-foto’s zijn niet mogelijk want zoals gezegd moet ik nog steeds op bezoek! Maar nu de kleedjes een feit zijn, zal dat bezoek vast niet lang meer uitgesteld worden!

IMG_20150611_161406

Gele stof & knoopjes: Veritas
Accentstof: fat quarter van stoffenspektakel
patroon: Peek-a-Boo
Advertenties

4 reacties op ‘Peek-a-boo jurkjes!

  1. Ja,ja hebben we al ” live ” op de pop gezien !!!Super leuk voor de zusjes en een pracht geschenk

    Een uitdaging Wendy, om voor jouw zoon en dochter iets gelijkaardigs te naaien vb: hemdje en jurkje of broek en rokje ?! Het zal niet ontbreken aan ideeën van jou denk ik dan . Jouw 2 zullen er wel altijd tof uitzien , zeker weten !!!

    Like

Wat vindt u?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s