Een Soft cactus-burda

Net als vele anderen zat ik weken geleden te wachten op de lancering van de nieuwe Soft Cactus stofjes. Zalige stofjes zijn het om mee te werken. Bovendien van Belgische makelij en voor een goede prijs!

Ik wou al langer een hemd maken voor mijn ventje. Hij kreeg eerder al eens een hemd maar nog nooit met mouwsplit en manchetten. En net dat wou ik zo graag eens proberen. Binnenkort mag hij getuige zijn op een huwelijk. We gingen op zoek naar een hemd voor deze gelegenheid. In de winkel werden verschillende exemplaren gepast maar één voor één bleek zelfs de kleinste maat te groot. Dat heb ik nu jammer genoeg zelf nog nooit gehad se! En zo zag ik mijn kans schoon hem voor te stellen dat ik hem eens een écht hemd maakte.

Het patroon lag hier al een hele tijd in de kast. De burda 6931, een gecentreerd mannenhemd, want dat kan mijn sprietje echt wel gebruiken. Zorgvuldig werden de maten opgenomen en na even wikken en wegen, tekende ik de kleinste maat uit. Enkel aan de taille had ik hier volgens de metingen wat centimeters te kort maar aangezien het hemd zowel vooraan als achteraan nepen voorziet, nam ik toch het risico om een maatje kleiner te nemen.Met die nepen kon ik immers wel wat ‘zeuren’ mocht dat nodig zijn. Toen ik het patroon overnam op de stof, besloot ik om ze wel te markeren maar niet onmiddelijk te naaien. Het viel toen pas op hoe groot de nepen zijn (en hoe weinig stof er over zou zijn als ik ze ook zou naaien!). Veiligheidshalve tekende ik wel wat extra naadwaarde aan voor- en achterpand.

Ja, ik moet er niet flauw over doen. Er is flink wat werk aan zo’n hemd! Wat was ik opgelucht toen het effectief bleek te passen! Zelfs al had ik alle maten netjes opgenomen; ik had er toch wat schrik voor maar het zit hem goed! En ja, er zijn nog wat werkpuntjes…

De kraag is niet 100% ok omdat ik me even vergiste met de middenvoor. Ik maakte die opnieuw open en stikte net iets verder waardoor nu nog nauwelijks te zien is dat er een heel klein hoekje aan de staander zit ipv een mooie afronding.

IMG_20150603_215037

Ik knipte de ene mouw verkeerd in waardoor de split vooraan kwam te liggen maar dat werd snel opgelost door een nieuwe mouw te knippen en aan te zetten.

IMG_20150603_215058

IMG_20150603_183522

Ook de ene manchet is niet in orde. Ik wisselde bij één mouw knoopsgat en knoop van plaats… Maar dat zag ik natuurlijk pas nadat ik het knoopsgat al open maakte. Gelukkig houdt mijn ventje niet van lange mouwen en plooit hij ze onmiddellijk naar boven. Zo zal ook deze fout vast door weinigen opgemerkt worden.

IMG_20150603_183325

 

Ik kocht 2,5m stof en daar schiet nu nog een stuk van over. Ik hoop daaruit nog een hemdje te maken voor onze kleine jongen. T zou toch schoon zijn als vader en zoon hetzelfde hemd dragen op de trouw? Na mijn eerste geslaagde ervaring met de Theo kies ik vast weer voor dat patroon. Ik blijf er fan van, met al die leuke accenten! Dat mis ik hier wel een beetje aan het ‘grote’ hemd. Het is een leuk hemd, zonder meer. Misschien breek ik me de volgende keer het hoofd hoe ik dit patroon een beetje speelser kan maken, net als de Theo!

IMG_20150603_214900 IMG_20150603_214844 IMG_20150603_214818

Op voorhand had ik nooit durven hopen dat een gecentreerd mannenhemd met manchetten mij zo ‘makkelijk’ zou lukken. Er kwam nauwelijks hulp van anderen aan te pas. Misschien een klein teken dat we wat meer naai-ervaring krijgen! En dat bezorgt mij een grote lach op m’n gezicht!

IMG_20150603_214943

Ik kocht ook deze stof tijdens de laatste garageverkoop van Liesellove. Vorige week lanceerde zij een wedstrijd waarmee je een aantal leuke prijzen kan winnen.  De bedoeling is om met 1 of meerdere door haar geselecteerde stoffen een zomers project te naaien. De stof die ik hier gebruik is daar toevallig één van. Ik weet niet of dit zomers genoeg is maar ik ding graag mee naar één van de prijzen!

Stof: Prism Pine Blauw Oranje van Soft Cactus gekocht bij Liesellove
Knopen: Veritas
Patroon: Burda 6931
Advertenties

6 reacties op ‘Een Soft cactus-burda

  1. In 1 woord PRACHTIG !!! Dat heb je super gedaan!!! Zo zie je dat je met durf het meest bijleert!!! De stof is echt mooi!!! Gelukkig kocht je stof genoeg zodat je die mouw toch nog in orde kreeg! Beter een beetje te veel dan te weinig 😉 Ik zou zeggen, super goed bezig!!!!!

    Like

Wat vindt u?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s