Sweatshirt dress

Dat die kleine meid hier verwend zal worden, dat staat vast! Het kind is nog niet geboren maar kreeg al heel wat kleerkastvulling. Die kleerkast is trouwens besteld en het werd er eentje met 3 deuren zodat er voldoende ruimte is om alles op te bergen 🙂

Onlangs leerde ik Etsy kennen, een site waar je vanalles kunt kopen (én verkopen) met gebruikers/bezoekers van over de hele wereld. Ik neusde er rond op zoek naar leuke stofjes maar kwam er ook shops tegen met patroontjes. Ik koos er enkele uit en enkele minuten later zaten ze al in mijn mailbox, klaar om te printen!

Ik kocht onder andere de Sweatshirt Dress van Brindille and Twig. Het patroontje start al vanaf 0 maanden wat dus heel handig is want kleine patroontjes vind je niet zo gemakkelijk! Om een beetje deugd te hebben van mijn werk, begin ik pas vanaf 3m met jurkjes maken!

Vorige week kondigde Liesellove last minute nog een garageverkoop aan. Ik wachtte al enkele weken op de lancering van de nieuwe Soft Cactus stofjes en die verkocht zij ook. Ik twijfelde dus niet lang en reed met een schitterende zon naar Gent. En daar vond ik heeeel veel stofjes. Ook een hoop couponnetjes en dat is momenteel echt ideaal om voor kleine pruts kleertjes te maken!

Het stofje ‘Leopard’ stond al even op mijn verlanglijstje. Ik wou er een legging van maken maar met het gekochte patroontje in mijn achterhoofd kreeg het een nieuwe bestemming!

IMG_20150518_090345

Over het resultaat ben ik best tevreden. Het jurkje zit vlot in elkaar al de afwerking kan wel wat beter. Ik volgde de handleiding maar zou hier en daar toch wat veranderen! Ik denk dat we erg verwend zijn met onze Belgische patroontjes (Zonen 09, Compagnie M,…) Hun afwerking is vaak tot in de puntjes en dat mistte ik hier wel een beetje. Een 2e versie van de jurk volgt zeker maar dan zal ik eerst de handleiding voorzien van wat extra stappen om het geheel ook aan de binnenkant schoon af te werken!

IMG_20150518_085832 IMG_20150518_085856

Ik combineerde de  interlock stof met effen katoen uit de couponnenbak. Ik heb even getwijfeld of het niet te donker zou worden maar ben toch blij dat ik voor het zwart ben gegaan. De bedoeling was om uit de Leopard ook nog een legging te halen maar dat is me niet gelukt, een beetje te zuinig gekocht!

IMG_20150518_090049
De volgende keer krijgen de mouwtjes een stiksel met de tweelingnaald!

Het patroontje kan ik wel aanraden. Als het je niet afschrikt om met een Engelstalige handleiding te werken, is dit ook voor beginners te doen. Al is het omrekenen van inches naar cms soms wat vervelend en onhandig… Maar mits enkele kleine aanpassingen lukt dat wel!

Zoals beloofd geef ik jullie nog de nieuwe uitslag van de give-away mee.

IMG_20150518_085709

Proficiat Tinne! Jij bent de nieuwe gelukkige van het eerste stofje!

Dit is dus de nieuwe uitslag:

IMG_20150401_092553 Stofje 1, gewonnen door Tinne

IMG_20150401_092544 Stofje 2, gewonnen door Jolien

IMG_20150401_092531 Stofje 3, gewonnen door Wendy

Tinne, stuur jij me nog je gegevens door? Zo kunnen ook de andere dames eindelijk hun gewonnen stofje krijgen!

Stof: Leopard (Lillestof) bij Liesellove
Patroon: Sweatshirt Dress van Brindille and Twig via Etsy
Advertenties

3 reacties op ‘Sweatshirt dress

    1. Zeker eens proberen, snel klaar projectjes zijn altijd leuk! Af en toe zul je ook wel eens fronsen bij de handleiding dus lees die best eerst zodat je eventueel al enkele dingen op voorhand kan aanpassen aan de werkwijze 🙂

      Like

Wat vindt u?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s