Zomerse wikkelgatjes

  Op druilerige dagen als deze heeft een mens al eens nood aan wat zonneschijn. Of toch iets dat hem daaraan doet denken! Aangezien ik geen grote toverhoed heb die de zon tevoorschijn kan halen, richt ik me dan maar op wat zomerse naaiselkes.

In het 1e blogbericht zagen jullie al een glimp van ons oudste wikkelgatje. 14 maanden en stil zitten is geen optie momenteel! Maar een 2e wikkelgatje is op komst! Ergens half augustus wordt dat volgende boeleke verwacht. Althans dat hopen we hier toch want die 1e kwam hier zo’n 3 weken te vroeg piepen. Het werd daar te klein denk ik voor ons meneertje!

Tijdens de soldenperiode in januari kocht ik enkele unisex-stofjes met de geboorte van dat 2e in gedachten. Zo kon ik onze kleintjes eventjes assorti kleden. En nee, het is niet mijn bedoeling dat altijd te doen. Gewoon voor eventjes…om te kunnen onderstrepen dat die 2 kleintjes samen bij ons horen.

 IMG_20150326_142911

Voor het kleintje maakte ik een jumpsuit, voor de ‘grote’ een longsleeve. De jumpsuit maakte ik al enkele keren. Al blijft die onderste boordband aan zetten soms nog een struikelblok. Ik slaag er namelijk geregeld in om de beenboord er gedraaid in te stikken, zeker als die afwerking hier ’s avonds laat gebeurd 🙂

Voor een longsleeve bleef ik een beetje op mijn honger zitten. Man wat is het toch moeilijk om leuke, simpele patroontjes te vinden voor een longsleeve ONDER maatje 92. Bij deze een oproep aan eenieder die zich bezig houdt met patronen tekenen… Dit patroontje vond ik in een Ottobre maar is eigenlijk een body. Ik vond de halslijn wel leuk. Alleen legde ik mijn patroon op de averechtse kant van de stof en schrijft het patroon voor dat te doen op de goede kant. Op zich geen probleem al begreep ik eventjes niet hoe ik aan een ‘omgekeerde’ longsleeve kwam!IMG_20150326_142818

Aan het patroon deed ik enkele aanpassingen:

-Ik knipte het patroon af net waar de beentjes zouden moeten komen in de body. Ik maakte er dus gewoon een shirt van ipv een body.

– Ik knipte 2 cm extra aan de zoom om zeker te zijn dat het shirt lang genoeg was.

– Ik overlockte de zoom voor ik hem met de tweelingnaald om stikte. Dat vind ik gewoon veel properder afgewerkt. En een zwangere vrouw spreek je niet tegen!! Nooit, jamais!

Ik nam ook een maatje groter dan zijn confectiemaat. Mijn ventje is niet van de dikste dus normaal neem ik net een maatje kleiner bij patronen van ottobre maar nu deed ik het dus omgekeerd omdat het originele patroon een bodytje is. Wat dus normaal aansluit terwijl een shirt niet op hun lijfje hoeft te kleven.

Ik ben alleszinds heel tevreden met het resultaat van deze longsleeve. Met de foto’s iets minder… Ik neem foto’s altijd met mijn GSM wegens geen kodak meer in huis. Aangezien die GSM een flashy rode kleur heeft, is die kleine jongen van ons er stapelgek op! Foto’s nemen is dus niet altijd eenvoudig, bijgevolg werden enkele attributen uitgehaald om zijn aandacht wat af te leiden.

IMG_20150331_115132IMG_20150331_115148

IMG_20150331_115256IMG_20150331_114920

Zie hem glunderen in zijn nieuwe shirt!

IMG_20150331_115322

Benieuwd hoe die 2 wikkelgatjes er samen zullen uit zien in hun assorti kleertjes !

Stof en boordstof: Liesellove
patroon jumpsuit: kiind
patroon longsleeve: Ottobre 4/2014
Advertenties

3 reacties op ‘Zomerse wikkelgatjes

Wat vindt u?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s