Hippe portemonneetjes

Een tijd geleden vroeg een vriendin me of ik wist hoe ik zo’n ouderwetse knipportemonnee ineen kon steken. Euh…nee! Maar ik beloofde haar wel om dat eens van nader te bekijken en zeker eens uit te proberen want het leek me eigenlijk niet zo moeilijk.

Ik snuffelde wat rond via google en pinterest en vond hier een tutorial om zo’n knipje te maken. Maar ik moet eerlijk toegeven dat het bij mij niet zo vlot ging. De uitleg is duidelijk (en goed van foto’s voorzien) maar ergens lukte het bij mij niet. Koppig bleef ik verder tekenen, zoeken, naaien, tornen en helemaal opnieuw beginnen. Tot ik mijn eigen manier vond om mijn patroontje te tekenen en het geheel ineen te steken.

Later voegde ik ook nog een apart deel toe aan het patroon om ‘diepte’ te krijgen in de knipjes. Ondertussen zijn er al heel wat knipjes van onder de naaimachine gerold… En retro is het nieuwe hip, dat heb ik echt wel gemerkt! Er kwam veeeel vraag naar deze knipjes, al heel wat familie en vriendinnen (en vriendinnen van vriendinnen) lopen met zo’n exemplaar rond. Om ze uniek, bijzonder en retro te houden, ga ik regelmatig op zoek naar stofjes in de kringloopwinkel. Voor een prikje vind je er jurken, rokjes, bloesjes met retro motiefjes. Op deze manier werk ik ook mee aan het hele ‘upcycling-gedachtegoed’ wat ook weer leuk en milieuvriendelijk is natuurlijk!

Hier zie je enkele foto’s van mijn knipjes!

 IMG_20150323_141009 IMG_20150323_141056 IMG_20150323_141144

Ondertussen heb ik hier ook van alles in huis om ze nog wat extra te pimpen. Fijne kettingen met allerhande hangers en bedels sieren nu de frames!IMG_20150212_131445IMG_20150323_141431

Advertenties

2 reacties op ‘Hippe portemonneetjes

Wat vindt u?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s